Terugblik symposium Zinvol Thuis

Terugblik symposium Zinvol Thuis

Op donderdag 6 februari 2020 vond het drukbezochte symposium Zinvol Thuis plaats. Met dit symposium is het Centrum voor Levensvragen in de regio West-Brabant en Tholen formeel van start gegaan. Wij kijken terug op een mooie avond, waarin we met elkaar mochten ontdekken wat geestelijke verzorging nu eigenlijk is en welke begeleiding het Centrum kan bieden.

Wat is geestelijke verzorging?

Deze vraag stond centraal, want uit ervaring blijkt dat veel mensen nog niet echt een (juist) beeld hebben van geestelijke verzorging. Jorien Schippers (geestelijk verzorger) legde in haar presentatie uit wat geestelijke verzorging is, wat de geestelijk verzorger doet en wat levensvragen zijn. Wil je hier meer over weten? Kijk dan even rond op onze website of ga naar geestelijkeverzorging.nl.

Workshops

De deelnemers konden meedoen aan één van de vier workshops. Met de onderwerpen “Op zoek naar levensvragen” (Jorien Schippers), “De kracht van rituelen” (Madeleine Timmermann), “Zingeving in verschillende culturen” (Saïda Aoulad Baktit) en “Innerlijke ruimte ontdekken” (Beatrijs Hofland) kon men iets proeven van wat de geestelijk verzorger doet en wat wij als Centrum voor Levensvragen kunnen bieden.

Heeft dit je interesse gewekt? Klik dan hier voor meer informatie over de scholingen die wij nu geven.

Muzikale intermezzo’s

De muzikale intermezzo’s werden verzorgd door duo Bas & Ed. Met hun inspirerende verhalen omlijst met muziek, hebben zij ons beeld van zingeving en geestelijke verzorging verrijkt.

Praktische informatie

Op deze avond mocht ik als coördinator ook wat vertellen over het nieuwe Centrum voor Levensvragen: wat is het precies en wat kunnen wij betekenen. Deze informatie kun je op onze website vinden. Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met mij op.

Graag tot ziens bij een volgende bijeenkomst!