Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Persoonlijk Voorwoord
Wij zijn blij onze eerste nieuwsbrief met u te kunnen delen. In deze nieuwsbrief delen we wetenswaardigheden en geven we een inkijkje in het werk van de geestelijk verzorger. Ook kijken we terug naar de afgelopen maanden. Want hoewel velen inmiddels corona-moe zijn, kunnen we niet heen om de impact het op een ieder gehad heeft. Zo ook op het Centrum voor Levensvragen.

Na de officiĆ«le start op 6 februari 2020 waren we vol goede moed. De geestelijk verzorgers boden al ondersteuning bij mensen thuis. Er kwamen inschrijvingen voor de scholingen binnen en er werden plannen gemaakt voor nieuwe bijeenkomsten. En toen kwam corona…

Door corona kwam alles even stil te liggen. Tenminste, voor het Centrum voor Levensvragen dan. De geestelijk verzorgers werken veelal in zorginstellingen en daar was het drukker dan ooit, met ongekende uitdagingen. Maar de begeleiding in de thuissituatie stond even op pauze. Dat was moeilijk. Juist nu mensen zo worstelen met ziekte, rouw en verlies, nu mensen vragen hebben en eenzaam zijn, waren we beperkt in de ondersteuning die we konden bieden.

Inmiddels is het augustus en is persoonlijk contact weer meer mogelijk. We zien dan ook een stijgende lijn in de ondersteuningsvragen. Wat voor mij bevestigt: het is goed dat wij er zijn.

Veel plezier met het lezen van onze nieuwsbrief!

Ninke Schrier
Coƶrdinator

De nieuwsbrief is hier terug te lezen.

U kunt zich voor onze nieuwsbrief inschrijven om op de hoogte te blijven van de nieuwste berichten op onze website.