Geestelijke verzorging in de media

Geestelijke verzorging in de media

Met enige regelmaat verschijnen er berichten over geestelijke verzorging in de krant of andere landelijke media. Wij zetten graag voor u een aantal interessante artikelen voor u op een rij.

Crisis? Gelukkig is daar de geestelijk verzorger

Interview met Beatrijs Hofland en Ninke Schrier over het werk van de geestelijk verzorger en het regionale Centrum voor Levensvragen. Verschenen in BN de Stem. Lees hier het artikel terug.

De zingevers

Hoe geef je zin? Hoe bied je troost als er geen antwoorden of oplossingen zijn? Correspondenten Nina Polak en Lex Bohlmeijer gaan in gesprek met zingevers. Geestelijk verzorgers in de ggz, bij de politie, het leger, op straat – overal waar de menselijke ervaring op scherp staat.

Beluister hier de podcasts of lees de interviews.

Corona nazorg

Het coronavirus kan ernstige gevolgen hebben. Klachten als kortademigheid, benauwdheid, verslechterde conditie en verminderde eetlust komen vaak voor. Maar ook gevoelens van onzekerheid en kwetsbaarheid. Groenhuysen biedt een herstelprogramma aan waarin behandelaars uit diverse vakgebieden samenwerken. Waaronder ook de geestelijk verzorger. Lees hier meer.

Boodschap van hoop

Geestelijk verzorgers door het hele land spreken hun tekst van hoop in. Bekijk hier het hoopvolle filmpje. Beeld: KRO Kruispunt.

Programma zonmw/geestelijke verzorging en zingeving van start:

Begin mei 2020 heeft het ministerie van VWS opdracht gegeven voor de uitvoering van het ZonMw-programma Zingeving en Geestelijke verzorging. Tot 2023 ondersteunt het programma de verdere ontwikkeling en aandacht voor zingeving en inzet van geestelijke verzorgers. Ook stimuleert het programma het inbedden van zingeving en geestelijke zorg in de thuissituatie. Het actieonderzoek Linking-Zin wat in deze regio wordt uitgevoerd, is onderdeel van dit ZonMw-programma.

Lees meer op de website van ZonMw.