Zingeving en levensvragen op afstand

Zingeving en levensvragen op afstand

Veel mensen maken zich grote zorgen over de risico’s en gevolgen van het coronavirus. Opeens beseffen we dat gezondheid niet zo vanzelfsprekend is. We realiseren ons dat het coronavirus niet alleen ons als individu, maar ook onze samenleving kwetsbaar maakt. Dit kan veel vragen en onzekerheden oproepen. Juist nu de behoefte aan sociaal contact zo groot is, kan dit niet altijd meer. Gelukkig zijn er ook op afstand mogelijkheden. We zetten er graag een aantal op een rij.

In gesprek over zingeving en levensvragen
Levensvragen kunnen opspelen wanneer je te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in je leven. Ziekte bijvoorbeeld, een plotseling onzekere toekomst, maar ook eenzaamheid. Eenzaamheid door thuisisolatie, sociale onthouding en beperking of zelfs stopzetting van bezoek. Wanneer je worstelt met eenzaamheid, zingeving of levensvragen, kan een gesprek met een geestelijk verzorger helpend zijn. Onze geestelijk verzorgers zijn, juist nu, telefonisch bereikbaar. Neem hiervoor contact met ons op.

Telefonische hulplijnen
Er zijn ook verschillende andere hulplijnen beschikbaar. Voor vragen over het coronavirus, voor advies en om mee te denken over praktische oplossingen, of gewoon voor een luisterend oor. Kijk hier voor een overzicht van de beschikbare hulplijnen.

Voor zorgverleners
Onze geestelijk verzorgers zijn ook telefonisch bereikbaar voor zorgverleners. Voor de zorgverleners is dit een unieke en ingrijpende periode. Velen komen terecht in onbekende en onvoorspelbare situaties. Wanneer de stress hoog oploopt, kan het fijn zijn om hier met een geestelijk verzorger over te spreken. Ook kan het fijn zijn om een specifieke casus door te nemen. Neem hiervoor contact met ons op. Later deze week zal nog een artikel verschijnen speciaal voor zorgverleners, houdt hiervoor onze website in de gaten.

Digitaal rustpunt
Het Bravis Rustpunt biedt een mooie digitale omgeving om even tot rust te komen. Hier kan je digitaal een kaarsje branden en nieuwe kracht op doen door de mooie teksten en beelden.